IMG 20210310 182204

Fremgangsmåten

Fremgangsmåten 1 - 1. Aller først vasket jeg møblene godt for skitt og fett. Nordic Chic har kommet med en ny såpe som heter Prep & Clean, og den er bare SÅ fantastisk god:) Først gikk jeg over møblene med en våt klut, så sprutet jeg på såpen lot det sitte et par minutter og vasket det av. Utrolig enkel og effektiv.

1. Aller først vasket jeg møblene godt for skitt og fett. Nordic Chic har kommet med en ny såpe som heter Prep & Clean, og den er bare SÅ fantastisk god:) Først gikk jeg over møblene med en våt klut, så sprutet jeg på såpen lot det sitte et par minutter og vasket det av. Utrolig enkel og effektiv.


Fremgangsmåten 2 - 1. Aller først vasket jeg møblene godt for skitt og fett. Nordic Chic har kommet med en ny såpe som heter Prep & Clean, og den er bare SÅ fantastisk god:) Først gikk jeg over møblene med en våt klut, så sprutet jeg på såpen lot det sitte et par minutter og vasket det av. Utrolig enkel og effektiv.

2. Mye av lakken var slitt borte, og av erfaring så er det stor sannsynlighet at et stoff fra treverket (husker ikke hva det heter) vil blø igjennom kalkmalingen og danne misfarge. Så jeg la på to strøk med sperregrunn. Sperregrunningen til Nordic Chic er transparent, noe som er helt supert, for jeg er veldig glad i å pusse litt på kantene for og få frem litt av treverket og gi møblene et litt slitte utseende:)


Fremgangsmåten 3 - 1. Aller først vasket jeg møblene godt for skitt og fett. Nordic Chic har kommet med en ny såpe som heter Prep & Clean, og den er bare SÅ fantastisk god:) Først gikk jeg over møblene med en våt klut, så sprutet jeg på såpen lot det sitte et par minutter og vasket det av. Utrolig enkel og effektiv.

3. Så er det fargevalg og valg av pensel. Jeg valgte fargen Sage, en nydelig lys grønnfarge. Og så måtte jeg prøve Nordic Chic sin nye pensel. Syntetiske pensler glir lett og er veldig fine å bruke på flater. Denne penselen var god og male med, og lå godt i hånden min.


Fremgangsmåten 4 - 1. Aller først vasket jeg møblene godt for skitt og fett. Nordic Chic har kommet med en ny såpe som heter Prep & Clean, og den er bare SÅ fantastisk god:) Først gikk jeg over møblene med en våt klut, så sprutet jeg på såpen lot det sitte et par minutter og vasket det av. Utrolig enkel og effektiv.

4. Etter tre tynne strøk, er det klart for å pusse litt. Jeg gikk lett over med 240 pussepapir over alle flater, og så pusset jeg frem kanter og utskjæringer. Hvor mye du ønsker og pusse er helt opp til deg.


Fremgangsmåten 5 - 1. Aller først vasket jeg møblene godt for skitt og fett. Nordic Chic har kommet med en ny såpe som heter Prep & Clean, og den er bare SÅ fantastisk god:) Først gikk jeg over møblene med en våt klut, så sprutet jeg på såpen lot det sitte et par minutter og vasket det av. Utrolig enkel og effektiv.

5. Så skal kalkmalingen forsegles. Den kan entes forsegles med klar voks eller Top Coat (lakk). Her bruker jeg klar voks. Jeg liker best og påføre den med kost, og er blitt veldig glad i de runde allround penslene. Du kan også påføre voksen med en lofri klut.


Fremgangsmåten 6 - 1. Aller først vasket jeg møblene godt for skitt og fett. Nordic Chic har kommet med en ny såpe som heter Prep & Clean, og den er bare SÅ fantastisk god:) Først gikk jeg over møblene med en våt klut, så sprutet jeg på såpen lot det sitte et par minutter og vasket det av. Utrolig enkel og effektiv.

6. Så skal den overflødige voksen tas av med en lofri klut. Her bruker jeg en gammel t-skjorte. Voksen tørker veldig fort så jeg tar et og et område ferdig før jeg går til neste. På skapet som du ser litt lengre ned tok jeg først en side ferdig, så en dør, så den andre døren, og så den andre siden og tilslutt toppen. Det kan være greit å legge på to lag med voks på toppen, for den blir utsatt for litt mer enn resten. Du må vente 24 timer før du evt legger på et lag til.


Og slik ble møblene:)

Fremgangsmåten 7 - 1. Aller først vasket jeg møblene godt for skitt og fett. Nordic Chic har kommet med en ny såpe som heter Prep & Clean, og den er bare SÅ fantastisk god:) Først gikk jeg over møblene med en våt klut, så sprutet jeg på såpen lot det sitte et par minutter og vasket det av. Utrolig enkel og effektiv.

Hvis du vil se video av hvordan jeg legger på voks kan du trykke på knappen. Der kan du også se hvordan jeg legger på svart voks.

Del dette innlegget