Video Farget Voks

Hvordan påføre klar og farget voks

Usikker på hvordan du skal påføre voks? Jeg har laget 4 korte videoer om hvordan du skal gjøre det. Jeg har også laget en liten video der jeg viser deg hva du må gjøre hvis du syns det er for mye eller angrer på at du la på farget voks.

5 forskjellige

Nordic Chic har 5 forskjellige farger på voksen. Det er klar, svart, rustikk, grå og hvit. Klar voks skal man alltid bruke først, og den viktigste egenskapen den har er å beskytte/forsegle kalkmalingen slik at den blir vaskbar. Den hever også fargen en nyanse, og gir en dybde som er vanskelig å overgå. Voksen er matt, men kan “buffes” til ønsket glansnivå. Farget voks vil hjelpe deg og gi et uttrykk som for eksempel antikt, gammelt og romantisk.

Slik gjør jeg det:

Klar voks

Her har jeg et møbel som jeg har malt med fargen Sage. Og nå er det tid for å påføre klar voks. Jeg liker å bruke vokskost, spesielt på utskjæringer, så jeg kommer til i alle kriker og kroker. Men du kan også bruke en lofri klut.

Hvordan påføre klar og farget voks 1 - Usikker på hvordan du skal påføre voks? Jeg har laget 4 korte videoer om hvordan du skal gjøre det. Jeg har også laget en liten video der jeg viser deg hva du må gjøre hvis du syns det er for mye eller angrer på at du la på farget voks.

Så skal man ta vekk den overflødige voksen. Det gjør jeg med en lofri klut. Når jeg skal vokse et møbel pleier jeg å dele opp møblet i områder, slik at jeg blir ferdig med for eksempel en skuff eller en side, før jeg går videre til neste område. Du bør ikke gå over hele møbelet med voks først, for så å ta vekk det overflødige. Da kan du risikere at voksen tørker, og det vil ikke bli så lett og ta vekk det overflødige. Det samme gjelder når du skal jobbe med farget voks.

Hvordan påføre klar og farget voks 2 - Usikker på hvordan du skal påføre voks? Jeg har laget 4 korte videoer om hvordan du skal gjøre det. Jeg har også laget en liten video der jeg viser deg hva du må gjøre hvis du syns det er for mye eller angrer på at du la på farget voks.

Farget voks

Skal du bruke farget voks MÅ du bruke klar voks først. Hvis du ikke gjør det, vil den trekke seg inn i kalkmalingen, og du vil ikke klare å få vekk den overflødige voksen, slik jeg gjør i video 4.

Nå har jeg lagt på klar voks på hele møblet, og det er klart for svart voks. For at det skal se mest mulig naturlig ut bør du få det godt inn i kriker og kroker. Vent noen minutter før du tar den av. Jo lengre du venter jo mer vil sitte igjen.

Hvordan påføre klar og farget voks 3 - Usikker på hvordan du skal påføre voks? Jeg har laget 4 korte videoer om hvordan du skal gjøre det. Jeg har også laget en liten video der jeg viser deg hva du må gjøre hvis du syns det er for mye eller angrer på at du la på farget voks.

Man tar også av den svarte voksen med lofri klut. Hvor mye er opp til deg. Hvis du har latt den sitte på for lenge, og du syns det er for mye svart voks som sitter igjen, kan du legge på klar voks over igjen. Da vil du “vaske” vekk den svarte voksen. Se neste video.

Hvordan påføre klar og farget voks 4 - Usikker på hvordan du skal påføre voks? Jeg har laget 4 korte videoer om hvordan du skal gjøre det. Jeg har også laget en liten video der jeg viser deg hva du må gjøre hvis du syns det er for mye eller angrer på at du la på farget voks.

Hvis du har tatt på for mye farget voks, eller angrer.

Her legger jeg på klar voks over den svarte voksen, for å ta av den svarte voksen igjen.

Hvordan påføre klar og farget voks 5 - Usikker på hvordan du skal påføre voks? Jeg har laget 4 korte videoer om hvordan du skal gjøre det. Jeg har også laget en liten video der jeg viser deg hva du må gjøre hvis du syns det er for mye eller angrer på at du la på farget voks.

Ferdig resultat

Her er møblene ferdig. Jeg valgte å ikke ha så mye svart voks på det grønne skapet, men akkurat nok til at skapet ser mer interresant ut, og gir den et lite antikt preg:)

Skap med sort voks
Del dette innlegget