IMG 20190520 163341 331

Male med svamp

Visste du at du kan male med noe annet enn pensel? På denne skjenken har jeg malt med svamp fra havet. Det gir et unikt og spennende uttrykk.

Før du begynner må du sørge for at det du skal male er godt vasket for skitt og fett.
Legg så malingen du skal bruke på en papptallerken, da blir det lettere å dyppe svampen i malingen. Du trenger minimum to forskjellige farger. På denne skjenken brukte jeg fargene Dusty Green og Pistache.
Og fukt svampen. Viktig!

Når du maler med svamp bør du dele opp møbelet i områder og male ferdig et og et område. Malingen må nemlig ikke bli tørr. Da vil ikke fargene blande seg i hverandre og skape den effekten jeg har fått på skjenken. På skjenken malte jeg først en kortside ferdig og så tok jeg en og en dør ferdig og tilslutt topplaten.

Slik gjør du det

Først dypper du den fuktige svampen i den ene fargen du har valgt og trykker svampen på det du skal male. Når du har trykt maling på hele det området du har valgt, dypper du svampen med en gang i den andre fargen du har valgt. Trykk så svampen over den malingen du la på først. Nå vil disse to fargene blande seg i hverandre. Og slik fortsetter du til du er ferdig. La malingen tørke og gjenta prosessen en gang til om det trengs. Vil du se hvordan jeg gjorde det, se videoen litt lenger ned på siden.

Om ønskelig kan du gå over med pussepapir, når siste strøk er tørket, for å få et glattere resultat.

Avslutt med voks eller Top Coat (lakk). På skjenken brukte jeg klar og svart voks.

Male med svamp 1 - Visste du at du kan male med noe annet enn pensel? På denne skjenken har jeg malt med svamp fra havet. Det gir et unikt og spennende uttrykk.

Jeg har også malt disse keramikkvasene med svamp. På den grønne vasen har jeg brukt fargene Dusty Green og Whipped Cream. På den rosa vasen har jeg brukt fargene Rosy Posy og Whipped Cream.

Male med svamp 2 - Visste du at du kan male med noe annet enn pensel? På denne skjenken har jeg malt med svamp fra havet. Det gir et unikt og spennende uttrykk.

Her er en liten videosnutt

Her kan du se hvordan jeg maler med svamp. På denne kommoden brukte jeg fargene French Mustard og Whipped Cream. Jeg malte kun med svamp på skuffene og selve kommoden malte jeg med fargen French Mustard med pensel. Se bildene av kommoden i slutten av denne videoen

Del dette innlegget