Male på stoff

Male på stoff? Ja, det kan du!

Med Nordic Chic kalkmaling kan du male på stoff. Det er enkelt, men du trenger en god dose tålmodighet. Ja jeg vet.. Det passer dårlig for oss kalkmalere! Men ventetiden var absolutt verdt det syns jeg. Bare se hvor fin denne krakken ble. Den er malt i Moroccan Green fra Nordic Chic.

Male på stoff? Ja, det kan du! 1 - Med Nordic Chic kalkmaling kan du male på stoff. Det er enkelt, men du trenger en god dose tålmodighet. Ja jeg vet.. Det passer dårlig for oss kalkmalere! Men ventetiden var absolutt verdt det syns jeg. Bare se hvor fin denne krakken ble. Den er malt i Moroccan Green fra Nordic Chic.

Fremgangsmåten:

1. Det første du må gjøre er å vaske stoffet for skitt og fett. Stoffet skal være tørt før du begynner å male, så prøv og bruk så lite vann som mulig.

2. Når stoffet er tørt, er du klar for første strøk:) Malingen skal blandes ut med vann, ca 70% vann og 30% kalkmaling. Rør godt! Og husk og rør innimellom. Det kan godt være du må etterfylle med litt vann.
Anbefaler å bruke en tykk og god kost. Jeg likte veldig godt å bruke Nordic Chic sin kalkmalingspensel. Når du begynner å male skal du male på kryss og tvers. I noen tilfeller kan man oppleve at første strøk ikke synes så godt som på videoen nedenfor. Det kommer ann på type stoff og farge du velger.

Her maler jeg første strøk med Moroccan Green fra Nordic Chic

3. Så skal malingen tørke. Det er vanskelig å si nøyaktig hvor lang tid det tar. Det kommer ann må hvor mye vann du har brukt, hvor mye maling du har tatt på og temperaturen i rommet. For å være på den sikre siden ventet jeg til dagen etter med neste strøk. Hvis du maler et tynt strøk, kan det godt være du kan male et strøk på morgen og et på kvelden.

4. Når malingen er tørr, pusser du lett over med pussepapir. Det må du gjøre for å få et mykere resultat. Puss også bort eventuelle “hår”/nupper fra stoffet, da får du og et jevnere resultat.

5. På andre strøk og resten av strøkene du eventuelt må ha, kan du blande ut malingen med litt mindre vann. Bland ca 50% vann og 50% kalkmaling, mal på kryss og tvers. La det tørke og puss lett over med sandpapir.

Og slik fortsetter du: Mal-tørk-puss, til du får ønsket farge. Hvor mange strøk du trenger er vanskelig å si. Noen tekstiler blir fortere “mettet” med maling enn andre. Skal du male mørkt stoff med lys farge vil du også trenge flere strøk. NB: Hvis du skal male bløte puter, vil malingen krakelere. Men liker du gammelt utseende, er jo det bare kult:)

6. Når du har fått ønsket farge, skal det forsegles med klar voks. Nå er det viktig at stoffet er helt tørt. For når du legger på voksen, stenger du eventuelt det vannet som ikke har tørket inne i stoffet, og stoffet vil i verste fall begynne å råtne innefra. Påfør et tynt lag og tørk av med en lofri klut. Skal møbelet stå til pynt holder det med et lag. Blir møbelet brukt mye ville jeg hatt på to lag voks. Vent ca et døgn før du påfører neste lag med voks. Voksen etterfylles ved behov.

Male på stoff? Ja, det kan du! 2 - Med Nordic Chic kalkmaling kan du male på stoff. Det er enkelt, men du trenger en god dose tålmodighet. Ja jeg vet.. Det passer dårlig for oss kalkmalere! Men ventetiden var absolutt verdt det syns jeg. Bare se hvor fin denne krakken ble. Den er malt i Moroccan Green fra Nordic Chic.
Her legger jeg på første lag med klar voks med Nordic Chic sin vokskost

Ønsker du å bruke farget voks, kan du det. Men da bør du legge et tynt lag med klar voks over igjen. Hvis ikke, kan du risikere at den farget voksen vil smitte av på klærne når du setter deg!

7. Møbelet er klart til å tas i bruk et døgn etter siste påføring av voks. Sluttresultatet vil føles som lær/skinn.

Lykke til:)

Krakken står i butikken om du vil komme innom for å se på den:)

Male på stoff? Ja, det kan du! 3 - Med Nordic Chic kalkmaling kan du male på stoff. Det er enkelt, men du trenger en god dose tålmodighet. Ja jeg vet.. Det passer dårlig for oss kalkmalere! Men ventetiden var absolutt verdt det syns jeg. Bare se hvor fin denne krakken ble. Den er malt i Moroccan Green fra Nordic Chic.
Øverst: Før
Nederst: Etter
Del dette innlegget