Malte Norgesglass

Tips ved bruk av kalkmaling

Sperregrunn-Sperregrunn fra Fargegladehjem

Kalkmalingens eneste fiende

Kalkmalingens eneste fiende er olje/fett/silikon!
Er møbelet oljet må det grunnes. Anbefaler og bruke Nordic Chic sin sperregrunn. Anbefaler 2 strøk. Olje vil nemlig blø igjennom kalkmalingen og danne misfarger.

Super Solution-Artisan Enhancements fra Fargegladehjem

Forberedelser

Alle møbler må vaskes nøye før man begynner og male. Anbefaler og vaske med Bio Savvy Super Solution. Den er også ypperlig til å rengjøre alt av verktøy du bruker, som pensler og stensiler. Du trenger ikke pusse eller grunne før du setter i gang med å male, med mindre møblet er oljet som nevnt ovenfor. Underlaget trenger bare å være rent, støvfritt og uten løse flaker av gammel maling. Er overflatene glatte, slik som Ikeamøbler, kan det være lurt og pusse lett over med pussepapir.

Håndmalt Nordic Chic fargekart-Fargekart fra Fargegladehjem

Alle farger kan blandes

Alle farger kan blandes med hverandre, slik at du får akkurat den fargenyansen du ønsker. Bland i en annen boks, for eksempel syltetøyglass, da har du mer kontroll. Og bland nok!  NB: Ha alltid den lyseste fargen som base og tilsett den mørkeste litt og litt. 

Sage-Kalkmaling fra Fargegladehjem

Er malingen for tykk

Først, rør godt!
Syns du fortsatt den er for tykk kan du ha litt av malingen over i feks en isboks eller et syltetøyglass. Ha i litt og litt vann til du får ønsket konsistens.

HUSK: Aldri ha vann rett i boksen. Tenk om du får tatt i for mye vann… Og jo mer vann, jo flere strøk.

Flat Syntetpensel-Pensler fra Fargegladehjem

Ønsker du glatt resultat

Bruk gode pensler for glatt resultat. Litt vann på penselen, eller i malingen hjelper. Du vil merke hvor mye lettere penselen sklir når den er våt. Et godt tips er å bruke en sprayflakse med vann som gir myk og god stråle (som hos frisøren). Selv om malingen ser lysere ut der hvor du har på vann, så blir det ikke fargeforskjell når det tørker. For større flater med glatt resultat er det aller beste skumgummirulle, du kan evt dra penselen over etterpå om du ønsker penselstrøk. Malingen tørker fort så jobb med en til to lengder av gangen. Et lite tips er å pusse lett mellom strøkene, det gjør også at pensel glir lettere på neste strøk.

Del dette innlegget